Aktualne informacje prosto na Twój adres e-mail
Aktualne informacje prosto na Twój adres e-mail
Warsztaty: Z kogucikiem i pyzą przez ziemię opoczyńską – sztuka ludowa i kulinarna naszego regionu
Termin realizacji projektu: od stycznia do maja 2017 roku
Przewidywana liczba uczestników bezpośrednich (aktywne uczestnictwo):
Opis merytoryczny projektu:
Warsztaty 44 godz. przeznaczone są dla 10 uczniów z klas I-III. Jako nauczyciele bogatego w tradycje opoczyńskiego regionu chcielibyśmy rozbudzić w uczniach klas młodszych zainteresowanie sprawami swojej miejscowości, zapoznać ich z elementami historii, kultury, sztuki ludowej i regionalnymi potrawami. Wiedza i umiejętności, które uczeń nabędzie w trakcie realizacji programu, uświadomią mu potrzeby środowiska oraz ukształtują poczucie przynależności do niego. Warsztaty pozalekcyjne oprócz tego mają między innymi rozwijać zainteresowania i uczyć dzieci umiejętności zagospodarowania czasu wolnego. Wspólne przyrządzanie regionalnych potraw zintegruje nie tylko uczniów, ale przyczyni się do zachowania tradycji naszej małej ojczyzny.
Cele do zrealizowania i przewidywane efekty w wymiarze szkolnym oraz lokalnym
(pozytywne rezultaty i osiągnięcia)
Cel:
Efekty:
Autorzy i wykonawcy projektu:
Brak nadchodzących wydarzeń
p | w | ś | c | p | s | n |
---|---|---|---|---|---|---|
|
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|
|
Ta witryna używa plików cookie. Więcej informacji o używanych plikach cookie można znaleźć tutaj oraz w stopce na naszej stronie internetowej (Polityka plików cookies).